Nieuws/Financieel
1826470
Financieel

Fusie vermogensbeheer Ambassador en Antaurus

Ambassador Vermogensbeheer nu €350 miljoen groot.

Ambassador Vermogensbeheer nu €350 miljoen groot.

Amsterdam -

Ambassador Vermogensbeheer nu €350 miljoen groot.

Ambassador Vermogensbeheer nu €350 miljoen groot.

Het Nederlandse Ambassador Investments en Antaurus Vermogensbeheer fuseren tot een bedrijf met €350 miljoen omvang.

Dat melden de beheerders na maandenlange gesprekken. De dagelijkse leiding van het bedrijf in Blaricum komt in handen van Erik Nugteren en Sijmen Plomp, de directie van Ambassador. Antaurus Europe Fund valt buiten de fusie. Het gaat zelfstandig verder.

Volgens de directie is de fusie deels ingegeven door de nieuwe regelgeving. De vermogensbeheerder zegt nu meer slagkracht te hebben gekregen.

Volgens zogeheten MiFID II-regelgeving mogen professionele beleggers per 2018 niet langer gebruik maken van het analistenonderzoek door brokers, zonder dat daarvoor betaald wordt. „We kunnen dankzij de fusie veel meer in eigen onderzoek voor onze klanten gaan investeren”, zegt directeur Erik Nugteren.

Ondergewaardeerd

Met leedwezen zien de fuserende managers dat veel actief beheerde fondsen voor trackers kiezen. Ambassador wil zich onderscheiden door voor individuele bedrijven te kiezen. „Wij zullen investeren in ondergewaardeerde effecten”, zegt Nugteren.

De sector verwacht al langer meer overnames in de wereld van vermogensbeheer. Volgens Nugteren zijn er rond nog 140 partijen in Nederland, waaronder talloze kleine.

De toenemende kosten in actief beheer en de prijzen van zelfstandig onderzoek naast de versterkte toezichteisen zullen er binnenkort waarschijnlijk toe leiden dat meer beheerders van beleggingskapitaal samen gaan, stelt de directeur.

„Er zijn nu nog weinig transacties zichtbaar, vaak hangt een fusie of overname ook op persoonlijke belangen”, zegt Nugteren. „Daar zijn wij goed uitgekomen, wij waren er op hoofdlijnen redelijk snel uit.”