Nieuws/Financieel
1829697048
Financieel

Twitter-baas Dorsey en Jay-Z onder één dak bij Square na aankoop muziekdienst Tidal

Rapper Jay-Z

Rapper Jay-Z

Het Amerikaanse betaalbedrijf Square, opgericht door Twitter-topman Jack Dorsey, heeft een meerderheidsbelang genomen in Tidal, de muziekdienst van rapper Jay-Z.

Rapper Jay-Z

Rapper Jay-Z

Met de deelneming in Tidal is een bedrag gemoeid van €297 miljoen deels in contanten en deels in aandelen. Als onderdeel van de deal zal Jay-Z toetreden tot het bestuur van Square.

Square wil met deze stap zijn zijn activiteiten met de financiële dienstverlening uitbreiden in de muziekwereld. Tot de doelgroep behoren onder meer muzikanten en opkomende artiesten.

Bitcoinfonds

Dorsey en Jay-Z sloegen eerder la de handen ineen met de oprichting van een bitcoin-fonds. Het doel van het fonds is om de digitale munt een gangbaar betaalmiddel te maken voor het internet. Samen hebben ze 500 bitcoin in het fonds gestoken.

Via Square is Dorsey al langere tijd zeer actief in de handel met bitcoins. Eind vorig jaar sloeg hij nog voor $50 miljoen aan digitale munten in.

Jay-Z kwam onlangs nog in het nieuws met zijn champagnebedrijf ’Armand de Brignac’. De drankendivisie bij het Franse conglomeraat van luxe merken LVMH gaat samenwerken om het merk wereldwijd op de markt te brengen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo