Financieel/Geld
1839160
Geld

Maximaal voordeel uit je belastingaangifte

Amsterdam - Belastingaangifte doen leuk? Het is maar hoe je het wilt bekijken. Wie het ziet als ’zo min mogelijk belasting betalen’ kan er wellicht nog wat lol aan beleven. Met de volgende tips kan het invullen zeker plezierig worden.

Jong of oud, iedereen wil gebruik maken van de fiscale voordeeltjes. De fiscus heeft flink gesneden in de belastingvoordeeltjes voor ouderen. Met de geplande aflosboete staat het voordeel van de afgeloste woning al op de helling en de extra vrijstelling van vermogen is eerder al de nek omgedraaid. Toch valt er nog wel voordeel te behalen, zo blijkt uit Minder belasting betalen als oudere.

Studie

Ook voor diegenen die studeren zijn nog veel voordeeltjes te behalen, zeker voor diegenen die bijverdienen.

Zzp’ers

Wie zijn eigen baas is en als zzp’er door het werkende leven gaat kan flink voordeeltjes scoren bij de belastingaangifte. Voor de zelfstandige ondernemer zijn er veel aftrekposten.

Zorgkosten

Zorgkosten aftrekken van de belasting kan flink wat geld schelen. Vooral AOW’ers en huishoudens met een jaarinkomen tot €33.500 kunnen er hun voordeel mee doen. Dit omdat zij al snel boven de inkomensafhankelijke drempel komen die de fiscus hanteert voor het aftrekken van zorgnota’s. Meer informatie hierover is te vinden in het artikel: Zo benut je zorgkosten als aftrekpost.

Eigen woning

In Eigen woning, zo doe je aangifte, lees je van alles over de voordelen die zijn te behalen als je een eigen huis hebt.

Teruggave

Het kan zijn dat je er bij het invullen van je jaarlijkse belastingaangifte achter komt dat je deze keer minder geld van de fiscus terugkrijgt dan verwacht. Het kan ook zijn dat je moet bijbetalen. Een tegenvallende belastingteruggave kan verschillende redenen hebben.

Veel mensen zitten met de vraag wanneer ze hun aangifte moeten doen, voor 1 april of 1 mei? Hier lees je hoe het precies zit.