Nieuws/Financieel
1840049375
Financieel

Lagere omzet en groter verlies voor Envipco

Amersfoort - Maker van statiegeldsystemen Envipco heeft het eerste kwartaal van 2020 een lagere omzet in de boeken gezet dan in het eerste kwart van 2019. Daarbij bleef onder de streep een groter verlies over dan een jaar eerder. Envipco wijst onder meer naar de coronacrisis als reden voor de mindere resultaten.

Zo zaten lockdownmaatregelen en andere ingrepen om de verspreiding van het virus te voorkomen de verkopen in Europa in de weg. In de Noord-Amerika waren de negatieve effecten van het coronavirus wat later merkbaar, al sloten sommige bedrijven in sommige Amerikaanse staten gedurende het kwartaal hun statiegeldwisselsystemen, wat negatief uitpakte voor onder meer servicewerkzaamheden van Envipco. Evengoed zat de omzet in deze regio in de lift geholpen ook door positieve wisselkoerseffecten.

Envipco sloot het kwartaal af met een omzet van 7,8 miljoen euro tegen 8,2 miljoen euro een jaar eerder. Verder resteerde een tekort van 1,6 miljoen euro waar dat een jaar eerder bijna 1,3 miljoen euro negatief was.

Voor het hele jaar verwacht Envipco een negatieve impact van de coronacrisis. In Noord-Amerika zal het coronaeffect vooral in het tweede kwartaal te merken zijn. Verder is het Schotse besluit om per 1 juli 2022 plasticflessen, glazen flessen en blikjes in te zamelen voor statiegeld, goed nieuws voor de onderneming.