Nieuws/Financieel
1840956658
Financieel

'Hopen op positieve signalen bij Sligro'

Amsterdam - Groothandelsbedrijf Sligro kampt met name in Nederland met tegenvallende resultaten. Kenners van KBC Securities bestempelen de Nederlandse situatie als zorgelijk. ING-kenners wijzen in het bijzonder op de tegenvallende winstverwachting voor dit jaar.

De KBC-analisten verwachten nog veel van de eerdere overeenkomst met de groothandelsactiviteiten van Heineken. Het is daarom wachten op positieve signalen. KBC wijst in het bijzonder op de impact van de resultaten door een tanende vraag. Dat Heinekenklanten weglopen wakkert bestaande zorgen verder aan. Evengoed blijft KBC erbij dat er muziek zit in de Heinekendeal. Daarbij moet Sligro in staat zijn meer synergievoordelen te bewerkstelligen.

Sligro heeft volgens KBC al de nodige maatregelen genomen om weggelopen klanten terug te winnen. Dit lijkt positief uit te pakken. KBC wijst er verder op dat Sligro de markten eerder al heeft geïnformeerd over mindere prestaties. Ook initiatieven om kosten te verlagen nemen meer tijd in beslag dan waar eerder rekening mee werd gehouden. KBC zegt in zijn ramingen al voorzichtig te zijn. Verder wijzen de kenners op de groeipotentie in België.

Adviezen

Dat laatste doet ook ING. Het weglopen van klanten is voor ING de grootste boosdoener in de tegenvallende Sligro-cijfers. Verder worstelt Sligro met het integreren van de Heinekenactiviteiten. De verwachte brutowinst dit jaar van 40 miljoen tot 45 miljoen euro stelt ING teleur. De bank hield rekening met 55,7 miljoen euro. Deze tegenvaller is volgens ING het belangrijkste nieuws uit de handelsupdate.

KBC handhaafde zijn advies accumulate met een koersdoel van 31 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 38 euro. Het aandeel Sligro noteerde donderdag omstreeks 09.35 uur 9,8 procent lager op 22,10 euro.