Nieuws/Financieel
1843570
Financieel

Techfondsen uit de gratie op Wall Street

Wall Street is dinsdag met stevige verliezen gesloten. De Amerikaanse beurzen zetten aanvankelijk het krachtige herstel van maandag voort. Maar vooral in het laatste handelsuur was er sprake van een verkoopgolf. Met name technologieaandelen werden hard geraakt.

Technologiebeurs Nasdaq sloot 2,9% lager. De Dow Jones-index en de breed samengestelde S&P 500 hielden de schade beperkt tot verliezen van respectievelijk 1,4% en 1,7%.

Facebook werd 4,9% minder waard. Topman Mark Zuckerberg maakt vermoedelijk komende maand zijn opwachting bij een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Hij wil echter niet verschijnen in het Britse parlement om uitleg te geven over het misbruik van gebruikersinformatie. Facebook ligt al enige tijd onder vuur vanwege het schandaal met gebruikersinformatie rond Cambridge Analytica. Ook de Europese Commissie eist opheldering.

Apple daalde 2,6%. Het technologieconcern kwam met zijn nieuwste iPad op de proppen. Apple richt zich met het dinsdag gepresenteerde model op de onderwijssector. Apple wil de strijd aan gaan met Google-moeder Alphabet, dat met zijn Chromebooks steeds dominanter wordt in onderwijsland.

Amazon leverde 3,8% in. De webwinkelgigant heeft een deal gesloten met het Franse supermarktconcern Casino om boodschappen te gaan bezorgen voor de keten Monoprix.

Chipreus Nvidia verloor 7,8%. Het bedrijf schort zijn testprogramma met zelfrijdende auto's tot nader order op in een reactie op het ongeluk met een Uber-voertuig waarbij een dodelijk slachtoffer viel.

General Electric was gisteren een positieve uitzondering op Wall Street. Een gerucht dat superbelegger Warren Buffett een belang wil nemen in het industrieel conglomeraat, zette de beurskoers 4,2% hoger. Maandag bereikte het aandeel General Electric juist het laagste punt sinds 2009.