Nieuws/Financieel
1847218732
Financieel

Trump: snelle verkoop TikTok, anders verbod in VS

Trump: tempo achter verkoop TikTok

Trump: tempo achter verkoop TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok moeten over anderhalve maand zijn verkocht, anders wordt de populaire app in de Verenigde Staten in de ban gedaan.

Trump: tempo achter verkoop TikTok

Trump: tempo achter verkoop TikTok

Dat heeft president Donald Trump gezegd. Hij wil ook dat er bij de overname een substantieel bedrag aan de Amerikaanse overheid overgemaakt wordt.

De opmerkingen zetten extra druk op Microsoft om snel een deal te sluiten. De softwarereus wil de Amerikaanse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse activiteiten van TikTok overnemen. Dit weekend kreeg het bedrijf al toestemming van het Witte Huis om de onderhandelingen hierover af te ronden met ByteDance, de Chinese internetgigant die TikTok bezit.

TikTok is in de Amerikaanse politiek omstreden omdat het veel gegevens over gebruikers bezit die via moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terecht zouden kunnen komen. Trump vreest dat ByteDance via de populaire app informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt. Zelf heeft het bedrijf dat ontkend.