Nieuws/Financieel
1847666
Financieel

Britse banen-exodus om Brexit beperkt

Amsterdam - Londen sidderde, tienduizenden banen in de financiële sector zouden verdwijnen na de aankondiging van de brexit. Het vertrek uit de EU pakt veel minder slecht uit voor de City.

De laatste maanden blijkt het aantal financiële banen dat wegens brexit moet worden verplaatst, blijkt in de afgelopen zes maanden aanzienlijk afgenomen, toont een enquête van dataverwerker Reuters.

Banken, verzekeraars en financieel dienstverleners zouden hooguit vijfduizend functies, de helft van de vorige verwachting, naar het vasteland verplaatsen.

Parijs wint terrein

De zogeheten Brexit Tracker van diensteverlener EY Financial Services van december liet zien dat 68 bedrijven in de City in deze sector keken naar ongeveer10.500 banen die uit Groot-Brittannië verplaatst moesten worden.

Het Reuters-onderzoek bij 119 bedrijven toont dat Parijs concurrent Frankfurt heeft ingehaald als de mogelijk toplocatie bij een brexit-vlucht voor Britse bedrijven.

Vorige week gepubliceerd onderzoek door denktank Z/Yen liet zien dat Londen zijn toppositie behoudt als ’s werelds leidende financiële centrum. New York en Hongkong zijn de grote concurrenten.

Schade beperken

Dataverwerker Reuters meldt dat sommige banken hun prognose hebben verlaagd voor de banen die ze moeten verplaatsen, omdat ze constateren dat veel nodig blijft voor hun huidige werk.

Ook de voortgang van de gesrpekken tussen Londen en de EU speelt een rol.Vorige week bevestigde de hoofdonderhandelaar van de EU, Michel Barnier, dat er een Brexit-overgangsovereenkomst is gesloten die tot 31 december 2020 duurt. Dat geeft bedrijven de ruimte.