Nieuws/Financieel
184815103
Financieel

Transavia houdt toestellen aan de grond

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt vanaf maandag alle vluchten vanwege de coronacrisis. De maatregelen duren in ieder geval tot 15 april.

De luchtvaartmaatschappij zal per week besluiten of de termijn wordt verlengd. De passagiers worden hierover geïnformeerd en ontvangen een voucher ter hoogte van de waarde van hun reis. Het uitvoeren van vluchten voor het repatriëren van gestrande passagiers wordt waar nodig voortgezet.

Vliegtuigen blijven aan de grond doordat er bijna geen kaartje meer wordt verkocht. Ook de opgelegde reisrestricties doen de sector geen goed. Omdat dit onzekerheid creëerde, besloot de maatschappij voor een langere periode duidelijkheid te scheppen voor passagiers en partners.

Ryanair, easyJet en Singapore Airlines

Transavia is overigens niet de enige maatschappij die zijn vluchten moet staken. Onder meer Ryanair en easyJet zien zich door de coronacrisis genoodzaakt vrijwel alle vliegtuigen aan de grond te houden.

Ook Singapore Airlines houdt bijna zijn gehele luchtvloot aan de grond. Het bedrijf noemt de coronacrisis „de grootste uitdaging” waarmee het ooit te maken heeft gehad.

In één keer op de hoogte zijn van het belangrijkste coronanieuws van vandaag? Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo