Nieuws/Financieel
1855019
Financieel

’Raad van commissarissen Brunel verliest evenwicht’

Daan van Doorn.

Daan van Doorn.

Amsterdam - En toen waren er nog drie. Daan van Doorn, de scheidend president-commissaris van Brunel, wordt bij de komende aandeelhoudersvergadering van de gespecialiseerd detacheerder niet vervangen.

Daan van Doorn.

Daan van Doorn.

Dat betekent dat Brunels rvc na 14 mei nog bestaat uit veteraan Aat Schouwenaar, die voor de tweede keer de voorzittershamer krijgt, de vorig jaar benoemde Just Spee en Jan Arie van Barneveld, de man die zeventien jaar lang bestuursvoorzitter bij de detacheerder was.

’Versloffen’

„Een onevenwichtige raad van commissarissen”, concludeert David Tomic van de Vereniging van Effectenbezitters. „Ze wisten dat voorzitter Daan van Doorn zou terugtreden, en dat Aat Schouwenaar aan zijn laatste jaar begint. De continuïteit in de rvc moet hoog op de prioriteitenlijst van de rvc staan, maar het lijkt erop alsof ze het hebben laten versloffen. En dat terwijl er een frisse wind nodig is.”

De raad van commissarissen van Brunel laat in een reactie weten „de komende maanden”op zoek te gaan naar versterking van de gelederen. „We zijn straks met ons drieën, dat is de afgelopen jaren ook zo geweest.”