Nieuws/Financieel
1855276832
Financieel

Wall Street zet opmars voort

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de dag flink hoger. Beleggers trekken zich weinig aan van negatieve berichten over de ontwikkeling van de uitbraak van het coronavirus. Verder verwerkten ze het bericht dat Bernie Sanders zich terugtrekt als kandidaat voor het presidentschap waardoor Joe Biden vrijwel zeker de Democratische kandidaat wordt in de strijd tegen zittend president Donald Trump. Verder blijft de prijzenoorlog in de oliesector het sentiment mede bepalen.

De leidende Dow-Jonesindex stond iets na 19.30 uur (Nederlandse tijd) 2 procent hoger op 23.106 punten. De brede S&P 500 steeg 2 procent tot 2712 punten en techgraadmeter Nasdaq won 1,7 procent tot 8019 punten.

Beleggers blijven zich afvragen of Rusland en Saudi-Arabië later deze week bij een vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten een wapenstilstand in hun prijzenoorlog kunnen sluiten en de productie gaan verlagen om de olieprijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 23,99 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 31,93 dollar per vat.

Tesla won 0,2 procent. De automaker gaat personeel vanaf maandag naar verluidt minder loon uitbetalen. Tesla wil zo geld besparen, nu fabrieken zijn gesloten of op verminderde kracht draaien. Lockdownmaatregelen dwongen Tesla vorige maand zijn fabriek in het Californische Fremont zo goed als stil te leggen.

Jeansmaker Levi Strauss (plus ruim 9 procent) gooide vanwege de coronacrisis eerdere prognoses voor dit boekjaar overboord. De impact van het virus op de resultaten van de maker van spijkerbroeken en andere mode is nog ongewis. In het lopende tweede kwartaal zal de impact "significant" zijn, waarschuwde Levi Strauss.

Videochatbedrijf Zoom gaf aan verschillende verbeteringen door te voeren aan zijn software. Eerder had het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken het gebruik van de software aan banden gelegd vanwege zorgen om de veiligheid na een reeks aan het licht gekomen tekortkomingen. Het aandeel werd 8 procent hoger gezet.

Digitaal prikbord Pinterest publiceerde cijfers over gebruikersaantallen die beter waren dan verwacht en sprong bijna 10 procent.

De euro was 1,0863 dollar waard, tegen 1,0863 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)