Nieuws/Financieel
1856781
Financieel

’Hypotheekrente gaat licht stijgen door ECB’

Amsterdam - De hypotheekrentes die voor langer dan tien jaar zijn vastgezet zullen licht gaan stijgen, verwacht De Hypotheker. Dat komt door het verwachte stopzetten van het stimuleringspakket door de Europese Centrale Bank (ECB).

De ECB koopt al enkele jaren elke maand voor tientallen miljarden euro’s aan obligaties op. Op dit moment nog voor €30 miljard per maand, eerder was dit zelfs €80 miljard. Daardoor zijn de rentes nu kunstmatig laag. Hiermee wil de centrale bank de economie en de inflatie in de eurozone een duwtje in de rug geven.

De verwachting is dat het stimuleringspakket in september helemaal stopgezet wordt of in elk geval afgebouwd gaat worden. En dat zal volgens De Hypotheker zijn weerslag hebben op de tarieven voor lange rentes.

De hypotheekketen verwacht dat ’de rentetarieven van 10 jaar vast of langer op termijn licht gaan stijgen’. De kortlopende rente zal volgens de Hypotheker voorlopig nog stabiel blijven.

Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief