Nieuws/Financieel
1859110
Financieel

Japanse koper voor ’Polenuitzender’ Otto

Amsterdam - Uitzendbedrijf Otto, dat als een van de eerste partijen Oost-Europeanen in Nederland aan het werk zette, wordt eigendom van een Japans concern.

Branchegenoot Outsourcing neemt een meerderheidsbelang van 56% in het Noord-Limburgse bedrijf, en betaalt daarvoor €66 miljoen. Dat hebben beide ondernemingen vrijdag bekendgemaakt.

„Deze samenwerking is een strategische keuze om onze mondiale groeiambities sneller te verwezenlijken. Outsourcing heeft een wereldwijd netwerk, waarbij alle ondernemingen in de groep hun eigen identiteit behouden. Dat geldt ook voor ons”, zegt directeur Frank van Gool van Otto Work Force.

Het beursgenoteerde Outsourcing heeft een sterke positie op Aziatische markt en is verder actief in Zuid-Amerika, Australië en Europa. Het Japanse concern, met 60.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van bijna €1,8 miljard, wil zijn activiteiten op het Europese vasteland de komende jaren uitbreiden. In een persverklaring schetst het bedrijf een beeld van een ’arbeidsmarkt zonder grenzen’.

Lees het hele verhaal zaterdag in De Financiële Telegraaf.