Nieuws/Financieel
1863365
Financieel

Dow zakt 500 punten

New York - De Dow Jones is maandagavond 500 punten teruggegaan. Beleggers in techaandelen werden het meest getroffen. Amazon, onder vuur van president Trump, zakte bijna 5%.

De breder samengetelde S&P 500 zakte op de zorgen over een uitbreiding van de handelsoorlog met China 2,6%.

Beleggers verwerken onder meer de invoerheffingen die China heeft aangekondigd op 128 Amerikaanse producten. Dat is weer een reactie op de importheffing van de Amerikanen op Chinees staal en aluminium.

Effect handelsoorlog

China heeft invoerheffingen aangekondigd op 128 producten uit de VS, waaronder varkensvlees en wijn. Het land reageert daarmee op de door president Donald Trump ingevoerde importheffingen voor staal en aluminium. De extra tarieven kunnen oplopen tot 25 procent met een totale waarde van ongeveer 3 miljard dollar en zijn maandag ingegaan.

Aan het bedrijvenfront is het vrij rustig. Tesla verloor na de forse verliezen van voor het lange weekeinde weer 4,6 procent. Het bedrijf liet weten dat bij het dodelijke ongeluk met een Tesla in Californië de autopilot aanstond.

Overigens maakte topman Elon Musk op Twitter een 1 aprilgrap over een faillissement van Tesla, dat in maart ruim een vijfde van zijn beurswaarde in rook zag opgaan.