Nieuws/Financieel
1864429
Financieel

Fitbit uitgerend op Wall Street

Fitbit lang razend populair bij sporters.

Fitbit lang razend populair bij sporters.

De verkooprage van Fitbit-horloges is over haar hoogtepunt heen. Een strategiewijziging om voor softwareontwikkeling boven de horloges te kiezen biedt te weinig perspectief.

Fitbit lang razend populair bij sporters.

Fitbit lang razend populair bij sporters.

Op die verkoop-boodschap van zakenbank Goldman Sachs aan grote beleggers is het aandeel Fitbit maandag massaal van de hand gedaan.

Op de Nasdaq noteerde het na dit rapport met 10% verlies. Het bedrijf met nog ruim $1 miljard marktwaarde was een van de eerste de wearables onder de aandacht van een groot publiek kreeg. Sindsdien kwam er concurrentie van Apple in de luxemarkt en goedkopere varianten van bijvoorbeeld Xiaomi.

Meer tijd nodig

Fitbit vernieuwt en werkt aan medische software voor een groot publiek, naast de ontwikkeling van een horloge dat een breder consumentenpubliek moet krijgen.

Maar volgens Goldman Sachs heeft dergelijke medische software veel tijd nodig om aan te slaan bij consumenten. Beleggers zouden in die tijd onvoldoende profiteren.

Voor de zakenbank is het verkoopadvies opvallend: sinds de zomer van vorig jaar heeft het Fitbit als koopwaardig aanbevolen bij zijn klanten.

Zeven andere analisten hebben het aandeel overigens nog op ’kopen’ staan.