Nieuws/Financieel
1864525
Financieel

Olie wordt goedkoper

Termijnhandelaren in Brentolie rekenen erop dat de grondstof in waarde gaat dalen. Dat blijkt uit de contracten die in de markt zijn gezet, gokkend op enkele dollars verlies per vat.

Brent zou volgens deze future-contracten voor de maand juni, die eind april aflopen, niet verder komen $63 tot $65 per vat van 159 liter. Maandagavond was de prijs $67,75.

Deze olieprijs, de meest gebruikte wereldwijd, zakte die dag al met 2,6% terug nadat beleggers voorzichtiger werden. Ook Amerikaanse WTI-olie verliest terrein.

Prijsdaling

Beleggers stapten even uit de meest verhandelde grondstof ter wereld. Zij wilden volgens marktvorsers eerst de consequenties van het huidige handelsconflict tussen de VS en China kunnen inschatten. Alle grondstoffen gingen in prijs achteruit.

China kondigde maandag tegenmaatregelen aan, na de importheffing van de VS op staal en aluminium, voor 128 Amerikaanse producten zoals varkensvlees, wijn en vruchten.

Hedgefondsen zien ook tekorten in de markt ontstaan voor bepaalde type olie, wat de prijs moet opdrijven, maar bij elkaar genomen zakt de prijs.

’Niet onder $55’

Voor het hedgefonds Again Capital wordt het zonder een richtinggevende gebeurtenis „moeilijk” om nog langer de weddenschappen op een prijsverhoging vast te houden, meldde het tegen persbureau Bloomberg. Olieproducent Koeweit heeft eveneens berekeningen gemaakt en voorziet wel daling maar niet onder de prijs van $55 per vat.