Nieuws/Financieel
1874293351
Financieel

'Groei Britse economie traagste in 10 jaar'

Londen - De Britse economie groeit volgend jaar op het traagste niveau in tien jaar tijd. Volgens marktonderzoekers van EY Item Club komt de toename volgend jaar uit op 1 procent. Bij een eerdere raming in juli werd nog een groei met 1,5 procent voorzien.

Als reden voor de mindere vooruitzichten wordt een combinatie van verslechterde economische omstandigheden wereldwijd en de de toenemende politieke onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk genoemd. Ook voor de jaren na 2020 is EY Item Club minder positief, mede door de handelsbelemmeringen die na een brexit kunnen opspelen.

De marktonderzoeker meent dat consumentenbestedingen kunnen afnemen. Verder ziet het ook geen verbeteringen qua bedrijfsinvesteringen. Deze zullen naar verwachting dit jaar met 1,3 procent krimpen en volgend jaar stabiliseren.

Volgens de kenners zal de Bank of England volgend jaar eerder besluiten de rente te verlagen dan te verhogen. Verder denken ze dat de Britse centrale bank komende week zijn prognoses voor 2020 ook neerwaarts bijstelt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop