Nieuws/Financieel
1876573258
Financieel

Volkswagen krikt wereldwijde verkoop op in 2019

WOLFSBURG - De verkopen in Europa en Zuid-Amerika hebben Volkswagen het afgelopen jaar aan 1,3% groei geholpen. In Noord-Amerika en Azië verkocht het Duitse autobedrijf juist minder. In totaal kwam VW uit op 11 miljoen voertuigen.

De verkoop van het hoofdmerk Volkswagen steeg met 0,5 procent tot bijna 6,3 miljoen auto’s. Bij Audi was een plus van 1,8 procent te zien. Bij Seat bedroeg de stijging bijna 11 procent en voor Porsche ging het om een toename met bijna 10 procent. Bij Skoda daalde de verkoop met bijna 1 procent. Verder nam de verkoop van Volkswagen-bedrijfsvoertuigen af. Er waren wel plussen te zien bij de truck- en busmerken MAN en Scania.

Het grootste autoconcern van Europa zei dat in alle regio’s het marktaandeel werd vergroot en dat ook sterke groei was te zien bij de verkoop van elektrische auto’s. Volkswagen is met het Japanse Toyota Motor verwikkeld in een strijd om de titel van ’s werelds grootste autobouwer. Toyota komt later deze maand met verkoopcijfers over het afgelopen jaar.