Nieuws/Financieel
1876833
Financieel

Beurs Chicago verkocht aan ICE

De grote grondstoffenbeurs van Chicago (CHX) wordt gekocht door concurrent ICE, moederbedrijf van de New York Stock Exchange. Dat maken beide partijen donderdag bekend.

ICE, met een marktwaarde van $42 miljard en 5000 werknemers, levert onder andere oliecontracten, derivaten in emissierechten, maar ook termijncontracten voor cacao, koffie, katoen en suiker. Daarin zoekt het efficiencyvoordelen met de beurs van Chicago.

Het bedrijf uit Atlanta krijgt alle uitstaande aandelen van CHX Holdings in handen. De deal wordt eind 2018 afgesloten. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt.

Consolidatieslag

ICE stootte in 2014 zijn Europese dochter Euronext af, uitbater van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon.

De Chinese investeerder Chongqing Casin Enterprise Group nam eerder de Chicago Stock Exchange over, waarmee het bedrijf uit China zijn entree maaktee op de Amerikaanse aandelenhandel.

In Europa fuseerde de London Stock Exchange (LSE) met Deutsche Börse. ICE was kort voor de Britse beursuitbater in de markt, maar haakte af.