Nieuws/Financieel
1879856395
Financieel

’T-Mobile-topman gaat WeWork redden’

John Legere, de huidige topman van T-Mobile, is in de race om de ingezakte flexkantorenverhuurder WeWork te gaan leiden.

Dat melden bronnen maandagavond tegen zakenzender CNBC over de aanbieder van flexkantoorruimte. Onduidelijk is of het een permanente overstap betreft. Een definitief besluit zou nog niet gevallen zijn.

De 61-jarige Legere, de topman in T-shirts en fanatieke hardloper, werkte eerder bij telecombedrijf AT&T en computerleverancier Dell. Sinds 2012 is hij bestuursvoorzitter van T-Mobile, dat ook in Nederland actief is.

WeWork huurt leegstaande ruimtes op knooppunten en knapt die op voor verhuur aan ondernemers.

In september vertrok de roemruchte topman Adam Neumann, bekend talloze grote feesten en miljoenenuitgaven, bij zijn bedrijf WeWork. Onder Neumans aanvoering lukte het niet om WeWork tegen goede voorwaarden naar de beurs te krijgen. Daarop nam de interesse van beleggers in WeWork razendsnel af.

Aanvankelijk werd de waarde van WeWork bij een beursgang geschat op $47 miljard. Nadat allerlei lijken uit de kast kwamen, was dat nog maar $8 miljard.

Daarna volgde een financieringstransactie met investeerder SoftBank, die $10 miljard in de onderneming stak en Neumann als onderdeel van de redding $1,7 miljard meegaf, terwijl het concern noodgedwongen onderdelen moest afstoten.

Inmiddels is de markt voor WeWork niet slechter geworden: over het derde kwartaal vergrootte het zijn invloed in deze kantorenmarkt met flexibel te huren ruimtes tot 69% van het totaal.

WeWork staat dezer dagen voor de rechter. Het is door een aandeelhouder in een collectieve zaak gedaagd vanwege de ontslagvergoeding van $1,7 miljard voor medeoprichter Adam Neumann. Hij verkocht als onderdeel van de overeenkomst het merendeel van zijn aandelen. De aandeelhouder vindt de miljardenvergoeding, gezien het instorten van het bedrijf, ’niet te bevatten’ en teruggedraaid moet worden, ten gunste van de aandeelhouders.