Nieuws/Financieel
1881224595
Financieel

Royal IHC duikt dieper in de rode cijfers

Kinderdijk - Maritiem concern Royal IHC is vorig jaar dieper in de rode cijfers gedoken. Het bedrijf kampte met kostenoverschrijdingen bij een aantal projecten. Wegens moeilijke marktomstandigheden zette IHC afgelopen jaren al een streep door honderden arbeidsplaatsen.

Door de nieuwe tegenvallers bedroeg het nettoverlies over 2018 uiteindelijk bijna 81 miljoen euro, van een kleine 22 miljoen euro een jaar eerder. De omzet dikte wel aan, met meer dan 140 miljoen tot bijna 942 miljoen euro.

IHC heeft inmiddels een aantal acties in gang gezet om de winstgevendheid te herstellen, onder andere door contracten tegen betere voorwaarden af te sluiten. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij, na een moeilijke periode, de juiste stappen en de noodzakelijke maatregelen hebben genomen", zegt topman Dave Vander Heyde.

De publicatie van de jaarcijfers liep eerder dit jaar nog vertraging op. Dat kwam omdat accountant KPMG meer tijd nodig had. De mindere prestaties waren voor de accountant reden om extra onderzoek te doen. IHC rekent voor 2019 weer op een positief operationeel resultaat. Ook denkt het bedrijf, dat onder meer schepen ontwerpt en bouwt, zijn omzet verder op te krikken.