Nieuws/Financieel
1889145268
Financieel

Kledingretailer Zalando gaat mondkapjes verkopen

Berlijn - Online kledingverkoper Zalando voegt in de komende weken mondkapjes van textiel toe aan zijn assortiment. De opbrengst van de verkoop daarvan gaat naar een goed doel, meldt het Duitse bedrijf.

In Duitsland beveelt de regering mensen aan mondkapjes te dragen om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Ook in andere landen geldt zo'n advies. In Nederland is dat niet het geval. Het kabinet zegt af te gaan op het advies van deskundigen, die zeggen dat het algemeen gebruik van mondkapjes niets uithaalt.

Zalando zag net als andere kledingverkopers een dip in de verkopen door alle coronamaatregelen. Desondanks nam de omzet in het eerste kwartaal volgens voorlopige cijfers met circa een tiende toe tot 1,5 miljard euro. "En de eerste weken van april stemmen ons optimistisch over het tweede kwartaal", aldus financieel directeur David Schröder.

Geen commissie

Concurrenten die het vooral moeten hebben van hun stenen winkels hebben het stukken moeilijker, weet topman Rubin Ritter. Daarom heeft Zalando tot in ieder geval eind mei zijn bestelplatform voor hen opengesteld, zonder dat zij daarvoor een commissie hoeven te betalen.

"Voor de kledingindustrie is dit het moment om online te gaan", zegt Ritter. "En wij kunnen het verschil maken door onze partners te helpen groeien op ons platform."

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop