Financieel/Carrière
1890911657
Carrière

Inflatie: ’Thuiswerken kost inmiddels €3 per dag’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Amsterdam - Sinds dit jaar mogen werkgevers hun werknemers een onbelaste thuiswerkvergoeding van €2 per dag geven. Dit bedrag zou de extra kosten die werknemers maken voor verwarming, stroom, wc-papier en koffie moeten dekken . Het bedrag is gebaseerd op een schatting van budgetinstituut Nibud, maar vanwege de hoge inflatie is het nu al achterhaald.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Drie euro per dag is een meer realistische inschatting, zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. Vooral de kosten voor verwarming en elektriciteit zijn in de afgelopen periode hard opgelopen. Maar ook koffie is duurder geworden. In de berekening van de kosten voor thuiswerken zit ook bijvoorbeeld de afschrijving van het bureau en de stoel.

Het budgetinstituut heeft geen exacte berekening van de thuiswerkkosten gemaakt, dat gebeurt eens per jaar.

Werkgevers besparen op kosten wanneer werknemers niet op kantoor komen. Zo hoeven ze minder uit te geven aan reiskostenvergoedingen, schoonmaakkosten en elektriciteit. Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er veel meer thuisgewerkt en veel werkgevers en werknemers verwachten dat ook na de pandemie te blijven doen.