Nieuws/Financieel
1894392
Financieel

ING kiest voor Visa op betaalpas

AMSTERDAM - ING gaat naast bankpassen met de Maestro-betaaltechniek van Mastercard, nu ook ook passen met V Pay van concurrent Visa uitgeven.

Dat maakten de twee bedrijven dinsdagmorgen bekend. De creditkaarten van ING blijven vooralsnog wel gewoon via Mastercard lopen. Waar ING-klanten met een nieuwe debetkaart in de praktijk niets zullen merken van de overstap, betekent het voor Visa een ‘mijlpaal’ in Nederland. Met het binnenhalen van ING als één van de drie grootbanken, zet Visa concurrent Mastercard een flinke hak.

Voor het pinnen in de winkel in Nederland koos het Nederlandse bankwezen ooit voor de Maestro-techniek van Mastercard voor de betaalpas. De door Visa ontwikkelde V Pay kreeg bij Nederlandse consumenten daarom weinig voet aan de grond.

Eerder al begon De Volksbank, het moederbedrijf van onder meer SNS, ASN Bank en Regiobank, passen met V Pay van Visa uit te geven. ING is de eerste van de drie grootbanken die dit nu ook gaat doen. Bij betaalterminals in de winkels die Maestro accepteren, kan doorgaans ook met een pas met het V Pay-logo er op worden afgerekend.