Financieel/Geld
1896465123
Geld

Meer uitstel belastingaangifte dan vorig jaar

Den Haag - Door het coronavirus was het een vreemd belastingaangifteseizoen. Toch is het totaal aantal aangiftes dat de Belastingdienst voor 1 mei heeft ontvangen vergelijkbaar met vorig jaar. Toen waren er voor 1 mei 9,5 miljoen aangiftes binnen. Dit jaar zijn dat 9,3 miljoen.

Mensen die hulp nodig hebben met de aangifte konden dat vaak door de sociale onthouding vanwege corona niet krijgen. Zij kregen uitstel. Er zijn in totaal bijna 3 miljoen mensen die uitstel hebben gekregen. Vorig jaar was dat nog 2,7 miljoen, laat de Belastingdienst weten.

Record

Een record is wel gebroken: op de laatste dag dat de aangifte nog kon heeft de Belastingdienst nog 347.000 aangiftes binnen gekregen. Meer dan ooit op de dag voor de deadline.

„We willen iedereen bedanken die aangifte heeft gedaan”, zegt Liane Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren van de Belastingdienst.

1 juli

De Belastingdienst probeert om iedereen die voor 1 mei aangifte heeft gedaan voor 1 juli bericht te sturen. Een deel van de mensen die voor 1 april aangifte deed, ontving al een reactie van de fiscus.