Nieuws/Financieel
1898692
Financieel

Beursgang Varo Energy afgeblazen

De beursgang van brandstofleverancier Varo Energy in Amsterdam gaat niet door vanwege de mineurstemming op de aandelenbeurzen. Dat hebben de aandeelhouders Vitol, Carlyle en Reggeborgh dinsdag bekendgemaakt.

De drie aandeelhouders wilden aanvankelijk 30 tot 40% van hun belang verkopen aan zowel institutionele als Nederlandse particuliere beleggers. Varo zou met de beursgang gewaardeerd worden op ongeveer €2 miljard.

Onder institutionele beleggers was er volgens Vitol, Carlyle en Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van familie Wessels, ’aanzienlijke belangstelling’.

Teleurstelling noteringen

Waarschijnlijk geschrokken van de recente teleurstellende beursgangen in Amsterdam, van zakenbank NIBC, laadpalenfabrikant Alfen en distributie- en groothandelsbedrijf B&S, hebben de drie eigenaren de stap naar de beurs toch niet aangedurfd.

Varo verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. Daarnaast bezit 161 pompstations, waaronder die van de Nederlandse prijsvechter Argos, in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Vorige week kocht Varo nog 32 tankstations van Van den Belt in het noorden en noordoosten van het land.

De aandeelhouders laten weten dat Varo Energy vasthoudt aan de groeistrategie. Varo Energy behaalde in 2017 $13,4 miljard omzet en een bedrijfsresultaat van $371 miljoen.