Nieuws/Financieel
1904755
Financieel

DSM verhoogt winstverwachting

Het Biotechnology Center van DSM.

Het Biotechnology Center van DSM.

Heerlen - DSM verhoogt zijn verwachting voor de winstgroei in 2018 na een naar eigen zeggen zeer sterk eerste kwartaal. Het speciaalchemiebedrijf profiteert onder meer van fors hogere vitamineprijzen die een positieve impact van 165 miljoen euro op het resultaat hebben. Volgens het bedrijf zijn die hogere prijzen het gevolg van buitengewone distributieverstoringen in de industrie die naar verwachting tijdelijk zullen zijn, met het zwaartepunt in de eerste helft van dit jaar.

Het Biotechnology Center van DSM.

Het Biotechnology Center van DSM.

De onderneming denkt nu dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar met circa een kwart zal stijgen, terwijl eerder werd gerekend op een dubbelcijferige winststijging. DSM kwam ook onverwacht met voorlopige kwartaalresultaten naar buiten. Het concern meldde dat in het eerste kwartaal het opgeschoonde bedrijfsresultaat met 55 procent steeg tot 535 miljoen euro. De omzet klom met 13 procent tot 2,4 miljard euro.

Topman Feike Sijbesma sprak in een toelichting van een onderliggende groei van het bedrijf die duidelijk sterker was dan de markt.