Nieuws/Financieel
1904918
Financieel

Springer Nature maakt sprong naar beurs

Berlijn - De Duitse wetenschappelijke uitgeversgroep Springer Nature maakt de sprong naar de aandelenmarkt in Frankfurt. Het bedrijf wordt geleid door Daniel Ropers, de voormalige topman van webwinkel bol.com.

Er wordt met de verkoop van nieuwe aandelen gemikt op een opbrengst van circa 1,2 miljard euro. Volgens Springer Nature moet daarmee de financiële positie van de onderneming worden versterkt. De omzet van de wetenschappelijke uitgever bedroeg vorig jaar meer dan 1,6 miljard euro, met een operationele winst van 374 miljoen euro. De onderneming is actief in meer dan 120 markten en is een belangrijke concurrent van RELX, het voormalige Reed Elsevier.

Ropers staat sinds oktober aan het hoofd van Springer Nature, waar hij de Nederlandse topman Derk Haank opvolgde. De bestuurder stond in 1998 aan de wieg van bol.com en was sindsdien verbonden aan het bedrijf, dat dochteronderdeel is van Ahold Delhaize. ,,Bol.com verlaten is een van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest'', zei hij bij aankondiging van de overstap in juni vorig jaar.