Nieuws/Financieel
1905177
Financieel

Franse groep koopt Nederlandse campingsites

ALKMAAR (ANP) - De Nederlandse onlineboekingskantoren voor kampeervakanties Vacanceselect en Selectcamp komen in Franse handen. Branchegenoot Vacalians neemt de bedrijven over.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Door de overname verdubbelt het aantal campings waar de nieuwe onderneming vakanties aanbiedt.

Vacalians wil met de overname zijn positie verstevigen. Daartoe neemt het bedrijf Selectcamp op in zijn verhuurplatform voor stacaravans. Vacanceselect wordt een onlinereisbureau voor alle locaties van de Frans-Nederlandse combinatie.

Topman Loek van de Loo van Vacanceselect en Selectcamp wordt commissaris van het nieuwe bedrijf. Zijn zoon Alessandro van de Loo, nu nog commercieel bestuurder van Selectcamp, krijgt een plek in de raad van bestuur van de nieuwe groep. Vacalians-topman Christophe Alaux wordt de bestuursvoorzitter.

De Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten moeten de samenvoeging nog goedkeuren. Na afronding biedt Vacalians vakantiegangers 1400 campings in Europa aan. Het bedrijf rekent daarbij op een omzet van 218 miljoen euro.