Nieuws/Financieel
1905277999
Financieel

Gaat bitcoin avocado achterna?

Voor beleggers in de bitcoin is het niet te hopen dat de opmerkelijke overeenkomst in de prijsontwikkeling met de avocado blijft aanhouden. De vrucht is de afgelopen weken namelijk veel goedkoper geworden.

Een financieel journalist van Bloomberg kwam eerder deze week met de opmerkelijke gelijkenis in de prijsontwikkeling van de afgelopen twaalf maanden op de proppen.

De prijs van zowel de avocado als de bitcoin verdrievoudigde in de eerste zeven maanden van dit jaar. De digitale valuta profiteerde van de toegenomen belangstelling van zowel particuliere als institutionele beleggers.

De prijs van avocado’s schoot vooral omhoog door de lagere productie in Zuid-Amerika waardoor tekorten ontstonden, nadat er in 2018 nog een recordoogst was.

De gelijkenis in de prijsontwikkeling lijkt puur toeval te zijn. Sommigen zien echter wel degelijk een relatie. Een crypto-verslaggever maakt melding van de obsessie van avocado’s en de bitcoin bij millennials. Hij verwijst hierbij naar een onderzoek eerder dit jaar dat de meeste 18- tot 35-jarigen de bitcoin een interessantere belegging vinden dan goud.

Doordat er de afgelopen maanden weer evenwicht is ontstaan tussen vraag en aanbod, is de prijs van de avocado vanaf de jaartop gehalveerd. De schade voor de bitcoin vanaf de jaartop is vooralsnog tot een derde beperkt gebleven.