Premium
Het beste van De Telegraaf
Nuance in plaats van voedseltaboes: ’De keuze moet je zelf maken’
Voedingswetenschapper Louise Fresco: ’Als elk product etiket van moreel goed of fout heeft, krijg je geen hap meer door je keel’
Louise Fresco was lange tijd de baas van de Wageningen Universiteit en weet alles van voeding, landbouw en natuur.
Ⓒ Matty van Wijnbergen
Ze omschrijft zichzelf als ’optimistisch’ en ’vrolijk’. Dat blijkt ook wel als de gedreven wetenschapper Louise Fresco vertelt over haar fascinatie voor voedsel. In een nieuw boek beschrijft ze de herkomst van druiven en appels, ze legt uit hoe onze zuivelindustrie werkt. „Ik ben niet geobsedeerd hoor”, zegt ze lachend. Ondertussen raakt ze aan alle verhitte debatten over natuur, landbouw en klimaat. „Onze planeet gaat niet naar de maan.”
Louise Fresco was lange tijd de baas van de Wageningen Universiteit en weet alles van voeding, landbouw en natuur.
Ⓒ Matty van Wijnbergen