Nieuws/Financieel
1909077
Financieel

ING betaalt renteopslag terug

ING Bank betaalt enkele honderden bedrijfsklanten de renteopslag terug die het niet op hun lening had mogen vragen. Daarmee reageert ING op de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam.

Het gaat in de slepende kwestie sinds 2014 om de Euribor-leningen. Daar was het rentepercentage gekoppeld aan de gemiddelde rente die Europese banken elkaar onderling berekenden.

Het zijn de klanten die een bedrijfshypotheek afsloten bij de WestlandUtrecht Bank. ING zegt in een reactie niet in cassatie te gaan tegen de uitspraak. „We draaien de opslagverhoging terug en gaan de klant vergoeden voor de geleden schade”, aldus de woordvoerder.

Een aantal klanten heeft over deze in hun ogen onverwachte verhoging geklaagd en begon een procedure begonnen. Het Gerechts Amsterdam vindt dat in de leningovereenkomst onvoldoende duidelijk was opgenomen dat WestlandUtrecht Bank bevoegd was om de opslag te verhogen.

Ook anderen

Omdat WestlandUtrecht Bank in 2015 is gefuseerd met ING Bank, moet ING de opslagverhoging nu terugdraaien.

ING zegt „uiteraard” de opslagverhoging voor de procederende klanten terug te draaien.

„ING heeft bovendien vastgesteld dat een aantal andere klanten zich in dezelfde omstandigheden bevindt als de klanten die de procedure zijn begonnen”, aldus de bank, die zegt dat „alle klanten die zich in dezelfde omstandigheden bevinden op dezelfde wijze” worden behandeld. Daar zal de opslag ook worden teruggedraaid