Nieuws/Financieel
1909749
Financieel

Wall Street herstelt van verliesbeurt

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden donderdag herstel na de verliesbeurt op woensdag. Beleggers reageerden opgelucht omdat president Donald Trump zich wat minder agressief uitliet over Syrië. Daardoor ebde de dreiging van een mogelijke Amerikaanse aanval op het land weer wat weg.

De Dow-Jonesindex sloot 1,2 procent hoger op 24.483,05 punten. De brede S&P 500-index won 0,8 procent tot 2663,99 punten. Schermenbeurs Nasdaq steeg 1 procent naar 7140,25 punten.

Trump zei woensdag nog in een tweet dat Rusland zich klaar moest maken voor raketten richting de Russische bondgenoot Syrië. Donderdag krabbelde hij wat terug met de opmerking dat dat hij nooit had gezegd wanneer die aanval op Syrië dan zou worden uitgevoerd.

Tik

Aandelen gingen over een breed front omhoog. De Dow werd aangevoerd door techbedrijf Intel dat ruim 3 procent won. Ook chemiereus DowDuPont en vliegtuigbouwer Boeing waren erg in trek, met plussen tot zo'n 3 procent.

Beleggers verwerkten verder kwartaalresultaten van onder meer Delta Air Lines. De luchtvaartmaatschappij zag de omzet in het eerste kwartaal flink groeien en kreeg er op de beurs een kleine 3 procent bij.

Interieurwinkelketen Bed, Bath & Beyond kreeg een tik en zakte 20 procent, na tegenvallende cijfers en verlaging van de koersdoelen door analisten. Vermogensbeheerder BlackRock en drogisterijketen Rite Aid kwamen ook met resultaten naar buiten en noteerden respectievelijk 1,5 procent hoger en bijna 1 procent lager.

Ongeluk

Tesla leverde dik 2 procent in. De autobouwer heeft zich formeel teruggetrokken uit een onderzoek naar het ongeluk met een Tesla Model X waarbij vorige maand in de Californische plaats Mountain View de bestuurder om het leven kwam.

Facebook werd 1,5 procent lager gezet. Alle partijen in het Europese parlement willen erg graag dat topman Mark Zuckenberg naar Brussel komt om zich te verantwoorden voor het schandaal met het lekken van data van tientallen miljoenen gebruiker.

De euro was 1,2327 dollar waard, tegen 1,2315 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 67,11 dollar en Brentolie won een fractie in prijs tot 72,07 dollar per vat.