Nieuws/Financieel
1912021
Financieel

'Stroomlijnen VW moet sneller'

Wolfsburg - De voorgenomen reorganisatie bij Volkswagen, moet sneller tot uitvoering worden gebracht, vindt de nieuwe topman Herbert Diess. Volgens hem is de Duitse automaker gebaat bij het sneller nemen van beslissingen nu de autosector ,,seismische veranderingen" ondergaat.

Uitdagingen waar Volkswagen voor staat zijn het inpassen van onder meer elektrische rijden en andere nieuwe technologieën zoals autonoom rijden en diensten die het delen van het autobezit aanmoedigen, die de sector momenteel overspoelen. Daarnaast kampt het bedrijf met de naweeën van het dieselschandaal.

Diess, die deze week werd aangesteld, zegt een compactere structuur na te streven. Daarbij wordt van alle onderdelen afzonderlijk bekeken of ze nog moeten worden gehouden. De twaalf automerken onder de VW-vlag worden verder in vier groepen onderverdeeld, om zo meer van elkaar te profiteren.

Mogelijk wordt de truckdivisie via een beursnotering op eigen benen gezet. Diess benadrukte dat welke stap het bedrijf ook neemt, de controle over de divisie wordt niet uit handen gegeven.