Nieuws/Financieel
1916068617
Financieel

'Wall Street blijft dicht bij huis'

New York - De aandelenbeurzen op Wall Street lijken donderdag nauwelijks van hun plaats te gaan komen. Beleggers verwerken tegenstrijdige berichten over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het handelsfront waren er geruchten over een overname van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab. Verder waren er kwartaalcijfers van een aantal bedrijven.

Berichten over de handelsgesprekken tussen de VS en China slingeren heen en weer. Aan de ene kant was er een bericht dat een voorlopige handelsdeal er dit jaar niet meer inzit. Dat leek ook door president Donald Trump te worden bevestigd toen hij zei dat China nog niet genoeg bewogen is in de richting die hij wil. Anderzijds zou de Chinese toponderhandelaar zijn Amerikaanse collega's juist weer hebben uitgenodigd voor nieuw overleg in Peking.

Een overname van TD Ameritrade door Charles Schwab zou mogelijk donderdag aan worden gekondigd. De twee bedrijven zijn de grootste beursgenoteerde onlinebrokers in de VS. Schwab heeft een marktwaarde van 57,5 miljard dollar en Ameritrade van 22,4 miljard dollar. Een samenvoeging zou een kolos opleveren met maar liefst 5 biljoen dollar aan gecombineerde activa. Beide bedrijven gingen in de voorbeurshandel flink omhoog.

Intel

Het Amerikaanse chipbedrijf Intel staat in de belangstelling omdat het de vraag naar chips voor pc's niet aan kan. De voorraden zijn klein en ook de productie is niet voldoende om achterstanden in te lopen. Dat komt omdat Intel dit jaar de prioriteit gaf aan het maken van chips die meer opleveren.

Juweliersketen Tiffany kreeg een hoger bod van het Franse luxeconcern LVMH. Het bedrijf achter onder meer Louis Vuitton heeft nu 16 miljard dollar voor Tiffany over nadat een bod van 14,5 miljard dollar was afgewezen. Betalingsdienstverlener PayPal koopt besparingsplatform Honey Science voor 4 miljard dollar.

Macy's

Warenhuisketen Macy's staat voor een lagere opening. Het bedrijf kwam met minder dan verwachte kwartaalcijfers en zette ook het mes in de verwachtingen voor heel dit jaar. Target kreeg een aantal adviesverhogingen en staat voor een stijging.

Woensdag sloot de Dow-Jonesindex 0,4 procent lager op 27.821,09 punten. De S&P zakte ook 0,4 procent tot 3108,46 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 8526,73 punten.