1918928
Financieel

Beleggersagenda: ogen op ASML, Heineken en Unilever

AMSTERDAM - Beleggers stippen deze week vooral woensdag en donderdag aan in hun agenda. Die dagen komen onder meer ASML, Heineken en Unilever met nieuwe kwartaalcijfers naar buiten. Voor de rente zijn donderdag de Europese inflatiecijfers van belang.

MAANDAG

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) begint de week met het economisch maandbericht: hoe heeft de conjunctuur zich de afgelopen maand ontwikkeld en hoe ziet de conjunctuurklok er uit? Uit de Verenigde Staten komen kwartaalcijfers van Netflix en Bank Of America, plus de detailhandelsverkopen uit maart, de groothandelsvoorraden uit februari en het vertrouwen van huizenbouwers. Uit Rusland komen cijfers over de industriele productie uit maart.

DINSDAG

TomTom presenteert cijfers over het eerste kwartaal. Het aandeel van de navigatiedienstverlener is flink gaan stijgen sinds geruchten over een mogelijke verkoop, ondanks dat TomTom het bericht weersproken heeft. Verder komen vandaag nieuwe werkloosheidscijfers uit Groot-Brittannië.

Hoe het is gesteld met het vertrouwen van analisten en beleggers in de Duitse economie, wordt duidelijk via de laatste ZEW-index. In de middag komen uit de Verenigde Staten kwartaalcijfers van IBM, plus cijfers van de industriële productie, bezettingsgraad in de industrie en het aantal in aanbouw genomen woningen.

WOENSDAG

Aan het Damrak wordt uitgekeken naar de resultaten uit de eerste drie maanden van dit jaar van chipmachinefabrikant ASML, tankopslagbedrijf Vopak en bierbrouwer Heineken. Rond het middaguur presenteren Mattel en Morgan Stanley hun kwartaalcijfers. Verder verschijnen de laatste inflatiecijfers uit de Europese Unie. De VS presenteert in de namiddag de olievoorraden.

DONDERDAG

Kwartaalcijfers van groothandelsbedrijf Sligro, wasmiddelen- en voedingsconcern Unilever, Arcadis, Wessanen, Wereldhave, NSI, plantageholding Sipef en it-bedrijf Econocom, later op de dag gevolgd door die van ASMI, Brill, Bank of New York Mellon en Snap. In de ochtend openbaart het CBS ook de werkloosheidcijfers uit maart. De VS komt met de wekelijkse werkloosheidsaanvragen en de leading indicators.

VRIJDAG

Het CBS publiceert de prijsontwikkeling bestaande koopwoningen in maart. Daarnaast meldt de instelling de stemming onder Nederlandse consumenten in april en de consumptie van huishoudens in februari. Elektronicaproducent Neways houdt zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Verder kwartaalcijfers Wessanen en Wereldhave, uit de VS die van General Electric, Honeywell, Procter & Gamble en Schlumberger.