Nieuws/Financieel
1922979190
Financieel

Topman beursfonds Lavide per direct weg

Salar Azimi

Salar Azimi

AMSTERDAM (AFN) - Salar Azimi treedt per direct terug als topman van beursfonds Lavide. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door de raad van commissarissen. Azimi zegt in een verklaring dat hij „in het belang van Lavide” vertrekt. Ook leidt zijn zelfgekozen ontslag tot een kostenbesparing, zo staat in een verklaring.

Salar Azimi

Salar Azimi

De positie van Azimi bij Lavide stond al enige tijd onder druk. Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd duidelijk dat meerdere aandeelhouders van de bestuurder van het lege beursfonds af wilden. Recent werd ook bekend dat Azimi, die eigenlijk zijn eigen bedrijven in Lavide onder zou brengen, een andere partij bereid had gevonden ondernemingen in de lege beurshuls te schuiven. Welk bedrijf dat is, is nog altijd niet bekend gemaakt. De gegadigde partij zou eerst rust willen bij Lavide en zekerheid hebben over de continuïteit.

Die continuïteit was juist in gevaar omdat Azimi 430.000 euro van Lavide had geleend om mee te beleggen. Daarop leed hij 250.000 euro verlies. Uiteindelijk betaalde de topman dat terug met 4 procent rente. Ook gebruikte hij 64.000 euro uit de kas van Lavide om zijn voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen mee te sponsoren.

De commissarissen wisten niet van de sponsoractie en schreven het beleggen met geld van Lavide toe aan „een andere interpretatie van afspraken.” Ze lieten de zaak geen groot probleem worden in het belang van Lavide. Commissaris Bert Riemens noemt Azimi „een uitstekende ondernemer”, „maar teamplaying is niet zijn grootste talent.” Aandeelhouder Martijn Kok, die 23,5 procent van de aandelen bezit, geeft toe dat Azimi veel fouten weer heeft rechtgezet. „Maar zijn taak als ceo vervult hij niet heel soepel.”