Financieel/Ondernemen
1926151
Ondernemen

FAMILIEZAKEN Neven runnen samen SwitchBay

Marktplaats voor ’hippe elektronica’

Vlnr Max Hofland, Roy Derks en Frank Lemaire.

Vlnr Max Hofland, Roy Derks en Frank Lemaire.

AMSTERDAM - Na de komst van een nieuw model verdwijnen elektronische producten van soms nog geen jaar oud in een kast. Zonde, vinden neven Frank Lemaire (25) en Max Hofland (26). Zo ontstond SwitchBay: een online marktplaats voor tweedehands gadgets.

Vlnr Max Hofland, Roy Derks en Frank Lemaire.

Vlnr Max Hofland, Roy Derks en Frank Lemaire.

Samen met (technische) partner Roy Derks lanceerden ze begin dit jaar het platform dat zich van de concurrentie wil onderscheiden door ‘simpel, transparant en echt veilig’ te zijn. „Je hoeft je bij ons niet door talloze advertenties te worstelen op zoek naar de beste aanbieding. Ons platform heeft de uitstraling van een webshop en je weet dat je een goede prijs betaalt”, aldus Hofland.

SwitchBay vergelijkt alle actuele verkoopprijzen op tientallen websites en komt op basis daarvan met een prijsadvies. Verkopers mogen daar zoveel ze willen onder gaan zitten, maar mogen niet meer dan 20% er bovenop doen. De startup wil daarmee eerlijke prijzen garanderen.

Als een product verkocht is, maakt de koper het geld over naar SwitchBay. Pas als de koper aangeeft het product naar tevredenheid te hebben ontvangen, wordt het bedrag vrijgegeven aan de verkoper.

Het idee voor de startup ontstond bij Lemaire die in zijn studentenhuis zag hoe iedereen steeds nieuwe spullen kocht die vervolgens amper werden gebruikt. „Go Pro’s, smartphones, games... Alles verdween in een la”, schetst hij. „Toen ik daar met Max over sprak, kwamen we op het idee van SwitchBay.

Bang om hun relatie op het spel te zetten door samen te ondernemen zijn de neven niet. Lemaire: „Ik denk dat het altijd een risico is om met iemand een bedrijf te beginnen, maar onze sterke band zien we juist als een voordeel.”