Nieuws/Financieel
1928154425
Financieel

Wall Street op winst

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Het sentiment op Wall Street wordt gesteund door optimisme over de Chinees-Amerikaanse handelsontwikkelingen. Daarnaast bogen beleggers zich opnieuw over een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,8 procent hoger op 27.717 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3090 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 8463 punten.

China en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om de handelsheffingen die ze elkaar hebben opgelegd terug te draaien. Het afbouwen van de importheffingen gaat in stappen. Hoeveel en welke heffingen in eerste instantie zullen verdwijnen, moet nog worden afgesproken. Dat wordt een belangrijk onderdeel van het gedeeltelijke handelsakkoord waarover momenteel wordt onderhandeld. Peking en Washington hopen zo'n akkoord in de komende weken te bereiken.

Ralph Lauren

Chipconcern Qualcomm kreeg er ruim 7 procent bij na meevallende kwartaalcijfers en positieve vooruitzichten. Kledingverkoper Ralph Lauren kreeg na het openen van de boeken de handen van beleggers ook op elkaar en won bijna 13 procent. Maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit (min 0,7 procent) kwam eveneens met cijfers. Onlangs werd nog bekend dat Fitbit voor 2,1 miljard dollar wordt overgenomen door Google.

Marktonderzoeker Nielsen publiceerde resultaten en kondigde aan zichzelf in twee delen op te splitsen. Daarbij wordt het onderdeel dat zich bezighoudt met consumentenonderzoek als apart bedrijf naar de beurs gebracht. Beleggers zetten het aandeel ruim 3 procent lager.

SeaWorld

Andere ondernemingen die de boeken openden waren onder meer farmaceut Teva Pharmaceutical (plus 5,8 procent), reisboekingsbedrijf Expedia (min 26,8 procent) en de uitbater van zeedierenparken SeaWorld Entertainment (plus 11,9 procent). SeaWorld maakte ook bekend dat er een nieuwe topman is benoemd.

De euro was 1,1048 dollar waard, tegen 1,1043 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent meer op 57,49 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 62,49 dollar.