Nieuws/Financieel
1928187
Financieel

KLM-personeel gebukt onder te zware bagage

UTRECHT (ANP) - Werknemers van KLM die sjouwen met bagage lopen vaak blijvende gezondheidsschade op. Dat is de conclusie van een rapport dat vakbond FNV dinsdag overhandigt aan de luchtvaartmaatschappij.

Volgens de bond zijn er te weinig arbeidskrachten om koffers en tassen het vliegtuig in te laden. Het beschikbare personeel krijgt daardoor te veel gewicht te verstouwen, wat leidt tot klachten aan de nek, rug, polsen en schouders.

KLM is daarvoor aansprakelijk, vindt FNV. De bond wil dat de vliegmaatschappij bewijst dat ze voldoende heeft gedaan om de kwalen te voorkomen.

FNV en KLM voeren op dit moment onderhandelingen over een nieuwe cao voor het grondpersoneel KLM. Het gaat om ongeveer 14.500 medewerkers. De vakbond wil dat het rapport onderdeel wordt van die gesprekken.

KLM laat in een reactie weten arbeidsomstandigheden een zeer belangrijk onderwerp te vinden en dit hoge prioriteit te geven. De inhoud van het rapport wordt zorgvuldig bestudeerd. Het onderzoek van FNV zal tijdens de cao-gesprekken aan de orde komen, aldus de maatschappij in een verklaring.