Nieuws/Financieel
1935107
Financieel

Overnames stuwen omzet groothandel Sligro

Veghel - Sligro heeft in het eerste kwartaal bijna 8 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het groothandelsbedrijf profiteerde daarbij vooral van overnames. Ook viel de goede omzetweek voorafgaand aan Pasen dit keer in het eerste kwartaal.

De totale opbrengsten bedroegen 722 miljoen euro, tegen 669 miljoen euro een jaar eerder. Sligro heeft afgelopen jaar onder meer de drankengroothandel van Heineken ingelijfd. Andere overnames die de omzet vooruithielpen waren die van de Belgische horecagroothandel ISPC en kerstcadeaubedrijf Tintelingen. Exclusief het effect van overnames nam de omzet met 0,7 procent af.

Het groothandelsbedrijf verkocht onlangs juist weer zijn supermarktketen Emté aan branchegenoten Jumbo en Coop, voor 410 miljoen euro. Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaars. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden.

Sligro zocht al langer naar alternatieven voor zijn kwakkelende supermarktbedrijf, dat de afgelopen jaren bij gebrek aan schaalgrootte gestaag marktaandeel verloor. Bij Emté nam de omzet afgelopen kwartaal ook weer licht af.