Nieuws/Financieel
1935259
Financieel

Fitch iets negatiever over kredietwaardigheid Aruba

LONDEN (ANP) - Fitch is iets negatiever geworden over Aruba. De kredietbeoordelaar hield vooralsnog vast aan het oordeel BBB-, maar verlaagde het vooruitzicht van stabiel naar negatief. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat het kredietoordeel op termijn zal worden verlaagd.

Fitch wijst onder meer naar de oplopende overheidsschuld van Aruba. Volgens de firma lukt het beleidsmakers niet om zich te houden aan eerder gemaakte afspraken om tekorten terug te brengen. Daarnaast zitten vertragingen bij het omzetten van de St. Nicolas olieraffinaderij de economische groei in de weg.

De nieuwe regering die in november vorig jaar aantrad, heeft verschillende maatregelen aangekondigd om de begroting in evenwicht te krijgen. Zo worden onder meer verschillende belastingen verhoogd. Volgens Fitch zijn er aanvullende maatregelen nodig.

Verder meent Fitch dat de toerismesector in Aruba goed presteert. Venezolanen laten het eiland wel wat vaker links liggen, maar Amerikanen weten Aruba wel te vinden. De eerste maanden van het jaar beloven veel goeds voor 2018 voor de sector, aldus de firma.