Nieuws/Financieel
1937221
Financieel

Bonden: ook in mei stakingen bij Air France

Parijs - De Franse vakbonden willen begin mei gewoon verder gaan met staken bij Air France. Zo proberen ze de druk op de directie van de luchtvaartmaatschappij op te voeren. Dat hebben de bonden aan Franse media laten weten, zonder dat ze al concrete data voor de acties hebben genoemd.

Het is nu al weer een tijdje erg onrustig bij het personeel van Air France. Er is al heel wat dagen gestaakt en volgende week staan ook weer twee stakingsdagen gepland. De acties zorgen telkens voor uitval van vluchten en kosten het bedrijf bij elkaar honderden miljoenen euro's.

Medewerkers van de zustermaatschappij van KLM eisen een loonsverhoging van ruim 5 procent dit jaar. Ze vinden dat ze tot nu toe niet meeprofiteren van de sterk verbeterde resultaten van de vliegmaatschappij. De lonen bij Air France staan al jaren stil. Air France kwam onlangs wel met een nieuw loonbod, maar dat vinden de bonden nog altijd te weinig. In het voorstel bood het bedrijf dit jaar 2 procent loonsverhoging en in de jaren 2019 tot en met 2021 nog eens 5 procent.