Nieuws/Financieel
1941899
Financieel

Baas AF-KLM verbindt lot aan stemming loon

Air France-topman Jean-Marc Janaillac

Air France-topman Jean-Marc Janaillac

Parijs - Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. Daarmee omzeilt hij de vakbonden.

Air France-topman Jean-Marc Janaillac

Air France-topman Jean-Marc Janaillac

De bonden verwierpen plannen van het bestuur van Air France over een loonsverhoging in stappen. Zij willen in een klap ruim 5 procent meer salaris. Volgens Janaillac kan Air France dat niet opbrengen en is de toekomst van het zusterbedrijf van KLM mogelijk in gevaar.

De afgelopen maanden staakte het personeel van Air France herhaaldelijk. De luchtvaartmaatschappij schat dat dat al 220 miljoen euro kostte.

Impasse

De elektronische stemming begint op 26 april en eindigt begin mei. ,,Air France moet uit deze impasse komen. Ik roep iedereen op zijn stem te laten horen en ik zal persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de uitkomst van deze stemming'', aldus Janaillac.

Op de beurs werd vrijdag geschrokken gereageerd op de aankondiging van Air France-KLM. Het aandeel dook stevig in de min.