Nieuws/Financieel
1946888160
Financieel

GE beschuldigd van maskeren problemen

Boston - Industrieel conglomeraat General Electric (GE) wordt er van beschuldigd financiële problemen bij de onderneming te maskeren. Een klokkenluider trok daarover aan de bel, zo bericht de Wall Street Journal. Volgens Harry Markopolos heeft GE verplichtingen in zijn verzekeringsdivisie onderschat en investeringen in dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes niet goed verantwoord.

Volgens de klokkenluider, die bekend is geworden als een vroege klokkenluider in de mega-Ponzifraude van Bernard Madoff, moet GE zijn reserves bij de verzekeringstak met 18,5 miljard dollar verhogen. Markopolos werkt voor een niet bij naam genoemd hedgefonds en zou profiteren van een daling van de waarde van het aandeel. Hij zou samen met zijn collega's ook azen op een klokkenluidersbonus door hun bevindingen bekend te maken aan toezichthouders.

GE meldt in een reactie dat de financiële rapportages van de onderneming integer zijn. De onderneming benadrukt dat het niet in details kan treden, maar de beschuldigingen in de krant zijn "volledig onjuist en misleidend".