Nieuws/Financieel
1954248954
Financieel

Opgewekt Wall Street schuift zorgen opzij

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn maandag met winst gesloten. Beleggers zetten hun zorgen opzij over de gewelddadige protesten in de VS tegen politiegeweld. Zij waren ook opgelucht dat de oplopende spanningen tussen de VS en China niet uit de hand zijn gelopen.

De Dow Jones-index sloot 0,4% hoger. De breed samengestelde S&P 500-index steeg ook 0,4%. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,7%.

Door de hele VS vinden al dagen protesten en rellen plaats naar aanleiding van de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd in Minneapolis na zijn hardhandige arrestatie door de politie. Winkelketens als Target (-2,4%) en Walmart (-0,1%) hebben vestigingen gesloten, terwijl Amazon (+1,2%) minder bezorgingen doet in verband met plunderingen, geweld en brandstichtingen.

Zynga

De aandacht van beleggers ging vandaag ook uit naar Zynga (+5,6%). De maker van smartphone-spelletjes nam voor 1,8 miljard dollar de Turkse branchegenoot Peak over. Peak is maker van de populaire puzzelspelletjes Toon Blast en Toy Blast.

Daarnaast stond cosmeticaproducent Coty (+20,9%) in de schijnwerpers na de benoeming van een nieuwe topman en de afronding van een investering door KKR. Farmaceut Pfizer gaf 7,2% prijs door tegenvallende testresultaten met een middel tegen borstkanker.

Gilead

Gilead werd 3,4% afgewaardeerd. Of Gileads coronamedicijn remdesivir goed werkt, blijft onduidelijk. In een nieuwe studie naar het gebruik bij coronapatiënten met gematigde klachten was volgens het Amerikaanse farmacieconcern sprake van gemengde resultaten. Bij de mensen die het middel vijf dagen kregen toegediend, leek het in de meeste gevallen aan te slaan. Maar de patiënten die tien dagen remdesivir kregen toegediend, lieten geen significante verbetering zien.