Nieuws/Financieel
1958499004
Financieel

'LSE binnenkort naar Brussel voor Refinitiv-deal'

Londen - London Stock Exchange (LSE) moet voor de overname van financieel dienstverlener en dataleverancier Refinitiv nog altijd een goedkeuringsaanvraag indienen bij de Europese Commissie. Volgens de Financial Times doet het Britse beursbedrijf dat waarschijnlijk binnen enkele weken.

De twee partijen werken nog steeds aan de kernvraag van wat "de markt" is waarbinnen de deal dient te worden beoordeeld, stelt de zakenkrant op basis van ingewijden. Die vraag is cruciaal voor de richting van het mededingsonderzoek van Brussel. De samensmelting werd oorspronkelijk aangekondigd op 1 augustus.

LSE wil Refinitiv kopen van Blackstone en Thomson Reuters. De deal wordt volledig in aandelen beklonken, waarbij Refinitiv wordt gewaardeerd op 27 miljard dollar. Hier ontstaat een van 's werelds grootste aanbieders van financiële data en analysemiddelen. LSE is naast uitbater van de Londense beurs al leverancier van beursinformatie, en daar komen door de transactie tal van andere informatiesystemen bij.