Nieuws/Financieel
1959883
Financieel

KLM-topman: staking Air France desastreus

Pieter Elbers (CEO KLM)

Pieter Elbers (CEO KLM)

Topman Pieter Elbers van luchtvaartmaatschappij KLM veroordeelt de stakingen bij Air France. Op het intranet van KLM zegt hij dat de impact van de stakingen ’desastreus’ zijn. Gisteren was de 11e stakingsdag in een paar weken tijd bij Air France, de zuster van KLM.

Pieter Elbers (CEO KLM)

Pieter Elbers (CEO KLM)

„Het is slecht voor onze klantwaardering, voor de financiën, onze reputatie en onze interne verbinding”, zegt Elbers. Volgens Elbers zit in die verbindingen ’de kracht van de Air France KLM-groep’.

Bij Air France is een machtsstrijd ontstaan tussen directie en vakbonden over een voorgestelde salarisverhoging. Hoewel het loon-bod en eis niet ver uit elkaar liggen, willen de vakbonden hun zin hebben.

Topman Jean-Marc Janaillac van Air France KLM heeft een referendum onder het Air France personeel uitgeschreven, om te kijken of hij toch zijn loonvoorstel kan doorvoeren. De Franse vakbonden voeren nu campagne tegen een ’nee’. Janaillac heeft vorige week vrijdag gesteld dat hij persoonlijk de consequenties zal aanvaarden van de stemming onder het personeel, die donderdag begint. De stakingen hebben Air France al bijna €300 miljoen gekost.