Nieuws/Financieel
1964857193
Financieel

'Unilever moet portfolio bekijken'

Amsterdam - De roep om portfoliowijzigingen bij Unilever zal toenemen na de "gemixte" cijfers over het derde kwartaal. Dat concludeert een analist van Citi.

De vergelijkbare omzetgroei steeg afgelopen periode met 2,9 procent. Dat was minder dan de eigen verwachtingen en dan de gemiddelde consensus van analisten. Citi had echter op een iets geringere groei gerekend, maar zag wel dat met name de tak voor persoonlijke verzorging te maken heeft met "uitdagingen". Financieel topman Graeme Pitkethly beaamde dat in een toelichting op de cijfers.

Kenners bij ING wijzen ook op de lager dan verwachte groei op eigen kracht bij Unilever. Ze maken zich daarover echter geen zorgen omdat de onderliggende omzetgroei in de eerste negen maanden van dit jaar op 3,4 procent ligt. Daarmee moet Unilever toch aan de eigen verwachtingen dit jaar kunnen voldoen. ING hield aan zijn koopadvies voor het was- en levensmiddelenconcern met een koersdoel van 57,38 euro.

Citi handhaafde zijn koopadvies voor Unilever. Het aandeel stond omstreeks 09.37 uur 0,1 procent hoger in de AEX op 54,08 euro.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd