Nieuws/Financieel
1966649309
Financieel

Datacenters stuwen omzet chipmaker Nvidia

SANTA CLARA (AFN) - De maker van chips en grafische kaarten Nvidia heeft het afgelopen kwartaal een fors hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Vooral producten voor datacenters vonden gretiger aftrek, nu door lockdowns bedrijven steeds afhankelijker van cloudtoepassingen zijn.

De totale omzet in Nvidia's eerste kwartaal steeg op jaarbasis met 39 procent tot 3,1 miljard dollar. Daarbij voerde het bedrijf de brutowinstmarge iets op tot 65,1 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 917 miljoen dollar, meer dan een verdubbeling van de 394 miljoen dollar winst een jaar eerder.

De omzet uit chips voor datacenters steeg op jaarbasis met 80 procent tot meer dan 1,1 miljard dollar. De divisie die grafische kaarten maakt voor computerspelletjes, waar Nvidia groot mee is geworden, deed door thuiszittende gamers ook goede zaken. Daar staat een gedaalde omzet uit chips en geheugenkaarten voor de auto-industrie tegenover.

Voor het lopende, tweede kwartaal verwacht Nvidia een hogere omzet, maar minder hoge winstmarges. Dat komt volgens het bedrijf door kosten rond de overname van branchegenoot Mellanox, die eind april werd afgerond.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop